missing image file

Photo 1: Športna dvorana Dobova.

 

ŠPORTNI OBJEKTI BREŽICE

Športna infrastruktura: • Nogometni stadion Brežice.• Športna dvorana Brežice. • Športna dvorana Dobova. • Telovadnica na Gubčevi ulici. • Večnamenski objekt. • Fitnes center. • Malo nogometno igrišče. • Zunanje rokometno igrišče. • Igrišče za odbojko na mivki. Skupna površina objektov s katerimi upravlja zavod je 28.758 m2. Ocenjena vrednost teh objektov je 1,5 milijona evrov. Vsako leto jih obišče 400.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Upravljavec: Zavod za šport Brežice. Naslov: Cesta Bratov Milavec 18, 8250 Brežice. Telefon: +386 7 49 90 330. telefaks: +386 749-90-331. E-mail: zavod.sport.bzc@siol.net. Spletna stran je v izdelavi. Direktor je Ciril Kolešnik. Zavod zaposluje 12 delavcev in zunanje sodelavce. Zavod izvaja strokovne, organizacijske in tehnične storitve za program športa v občini, organizira interesne športne programe v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter programe za otroke in mladino. Zavod upravlja in vzdržuje javno infrastrukturo za šport in prosti čas v občini in trži storitve v športnih objektih. Zavod letno nameni 400.000 evrov programe ter upravljanje in vzdrževanje infrastrukture za šport in prosti čas.

Športna dvorana Brežice meri 1.542 m2. V objektu organizirajo šolsko športno vzgojo, športno vadbo domicilnih športnih klubov, občinske športne programe za otroke in mladino, športne igre, državna ligaška tekmovanja v košarki in rokometu ter kulturne in zabavne prireditve. Športni objekt vsako leto obišče 85.000 uporabnikov in obiskovalcev prireditev.

Športna dvorana Dobova meri 1.910 m2. Športni objekt je namenjen šolski športni vzgoji, športni vadbi in tekmovanjem v malem nogometu, košarki, odbojki in rokometu, rekreaciji, kulturnim in zabavnim prireditvam. Športni objekt vsako leto obišče 80.000 uporabnikov in obiskovalcev prireditev.

Nogometni stadion Brežice obsega 21.426 m2 površin. Stadion vključuje glavno nogometno igrišče ter pomožno igrišče s poligonom. Glavno nogometno igrišče meri 105 x 70 m. Objekt je namenjen športni vadbi in tekmovanjem v nogometu ter športni rekreaciji. Stadion je opremljen z vsemi potrebnimi spremljajočimi objekti. Letno ga obišče 95.000 uporabnikov in obiskovalcev prireditev. Na igriščih redno gostujejo in trenirajo nogometni klubi iz bližnje Hrvaške.

Telovadnica na Gubčevi ulici je majhen športni objekt, ki meri 240 m2. Namenjena je šolski športni vzgoji, športni vadbi in tekmovanjem v dvoranskih športih in rekreaciji. Športni objekt vsako leto obišče 12.000 uporabnikov.

Večnamenski objekt meri 1.000 m2. V njemu se odvijajo programi športa in rekreacije. Organizirajo se tudi različne prireditve. Športni objekt vsako leto obišče 60.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Malo nogomento igrišče obsega 1.000 m2 površin. Objekt je namenje športni vadbi in tekmovanjem v nogometu ter športni rekreaciji. Letno ga obišče 25.000 športnikov in rekreativcev.

 

missing image file missing image file
missing image file missing image file

Photo 2: Športna dvorana Brežice. Photo 3: Nogometni stadion Brežice. Photo 4: Malo nogometno igrišče. Photo 5: Športna dvorana Dobova.missing image file