missing image file

Photo 1: Večnamenska dvorana Vitranc Kranjska Gora.

 

DVORANA VITRANC KRANJSKA GORA

Športna infrastruktura: • Večnamenska dvorana Vitranc Kranjska Gora. Skupna površina objekta, s katerimi upravlja upravljavec, je 2.250 m2. Vrednost objekta je 2,3 milijona evrov. Dvorana Vitranc je bila zgrajena leta 2005. Dvorana je bila zgrajena s sofinanciranjem Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije.

Upravljavec: Infrasport d.o.o. Kranjska Gora. Naslov: Kolodvorska ulica 1c, 4280 Kranjska Gora. Telefon: +386 4 58 85 258. Telefaks: +386 4 58 85 259. E-pošta: infrasport@siol.net., spletna stran: www.dvorana-vitranc.si. Direktor je Silvo Poljanšek. Podjetje so ustanovili Občina Kranjska Gora, HIT Alpinea d.d. Kranjska Gora, Športno društvo Kranjska Gora, Turistično društvo Kranjska Gora, Alpski smučarski klub Kranjska Gora, Golf klub Kranjska gora in Hotel Lek d.o.o. Kranjska Gora. Upravljavec upravlja in vzdržuje infrastrukturo za šport in prosti čas. Podjetje ima zaposlena 2 delavca. Pri organizaciji programov in prireditev sodeluje z družbo HIT Alpinea, d.d., Košarkarskim klubom Kranjska Gora, LTO Kranjska Gora in Občino Kranjska Gora. Letni stroški upravljanja in vzdrževanja objekta in opreme znašajo 300.000 evrov.

Dvorana Vitranc Kranjska Gora je večnamenski objekt, ki omogoča izvedbo rekreativnih in vrhunskih športnih prireditev. Skupna športna površina objekta je 1.950 m2. Športni objekt obsega glavno dvorano, slačilnice, javne sanitarije, konferenčno sobo, fitnes center, gostinski lokal, poslovne in skladiščne prostore. Glavna dvorana se s pregradno steno predeli na dve igralni površini, ki omogočata igranje košarke in odbojke. Dvorana je namenjena za igranje sledečih ekipnih športov: košarka, rokomet, dvoranski nogomet, odbojka, floorball in individualnim športom: badminton in namizni tenis. Premične in fiksne tribune sprejmejo 600 gledalcev. Dvorana je opremljena z vrhunskim parketom «Neoshok«, ki je vgrajen v košarkarske dvorane lige NBA v New Yorku, Miamiju, Atlanti z ustreznimi certifikati FIBE in TÜV. V dvorani so premični koši Elan, oprema za odbojko, rokomet in badminton. Za športne prireditve je dvorana opremljena z ozvočenjem in športnim semaforjem s certifikatom FIBE. Večnamenska dvorana Vitranc je izjemno akustična in primerna za izvedbo kulturno zabavnih, sejemskih prireditev, svečanih sprejemov in konferenc za 1.200 obiskovalcev. V letu 2007 je bilo v objektu organizirano Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za invalide.

Fitnes center na površini 300 m2 je opremljen z najsodobnejšimi napravami za vadbo. Namenjen je vrhunskim športnikom in rekreativnim športnikom za izvedbo bazični priprav. V centru izvajajo programi za najmlajše in za starejše uporabnike. Dvorana je prilagojena za uporabo starejših in invalidnih oseb.

 

missing image file missing image file
missing image file missing image file

Photo 2: Večnamenska dvorana Vitranc Kranjska Gora. Photo 3: Večnamenska dvorana Vitranc Kranjska Gora (notranost). Photo 4:Košarkarska tekma. Photo 5: Fitnes center.missing image file

missing image file

Republika Slovenija

missing image file

Projekt je delno financirala Evropska unija.