missing image file missing image file
missing image file missing image file

Photo 1: Športni center Ribnica. Photo 2: Glavna dvorana v športnem centru. Photo 3: Manjša dvorana v športnem centru. Photo 4: Plavalni bazen.

 

ŠPORTNI CENTER RIBNICA

Športna infrastruktura: • Športni center Ribnica. Skupna površina objektov in zunanjimi površinami, s katerimi upravlja upravljavec, je 9.300 m2. Ocenjena vrednost teh objektov je 5 milijonov evrov. Letno obišče dvorano 160.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Upravljavec: Občina Ribnica, Športni center Ribnica. Naslov: Gorenjska cesta 3, 1310 Ribnica. Telefon: +386 51 64 10 22. Telefaks: +386 1 83 61 091. E-mail: sc.ribnica@email.si. Spletna stran: www.ribnica.si. Vodja je Sašo Hribar. Upravljavec zaposluje 3 delavce in 6 zunanjih sodelavcev. Pri organizaciji velikih prireditev sodeluje več zunanjih sodelavcev. Upravljavec upravlja in vzdržuje infrastrukturo za šport in prosti čas, izvaja letni program športa v občini, organizira športno vzgojo, interesne dejavnosti, športno vadbo, rekreativni šport, gostinsko dejavnost ter prireditve. Zavod bo letno za programe ter upravljanje in vzdrževanje infrastrukture za šport in prosti čas zagotovil 167.000 evrov.

Športni center Ribnica je večnamenski športni objekt, ki omogoča raznovrstne športne in rekreativne programe ter organizacijo raznih prireditev. Površina centra je 4.900 m2. Glavna dvorana ima plezalno steno in galerijo, na kateri je pet manjših dvoran. Te dvorane so namenjene namiznemu tenisu, borilnim športom, aerobiki, športnemu plesu, vadbi za najmlajše in splošni vadbi. Glavna dvorana se s pregradnimi stenami predeli v tri manjše dvorane. Tribune sprejmejo 800 gledalcev. Poleg odra lahko postavimo 200 miz in 1.000 sedežev. V športnem centru je plavalni bazen s petimi progami in dimenzijami 25 x 12 m. Fitnes center je opremljen z najsodobnejšimi napravami za vadbo. V centru so gostinski lokal, poslovni in spremljajoči prostori. Športni center je prireditveni center občine, ki je prvenstveno namenjen šolski športni vzgoji, športni vadbi in tekmovanjem ter kulturnim in zabavnim prireditvam.

 

missing image file missing image file
missing image file missing image file

Photo 5: Športni center Ribnica. Photo 6: Rokometna tekma v glavni dvorani. Photo 7: Šolska športna vzgoja. Photo 8: Fitnes center.