missing image file

Photo 1: Športna dvorana Športni center triglav.

 

ŠPORTNI CENTER TRIGLAV LJUBLJANA

Športna infrastruktura: • Športna dvorana Športni center Triglav. • Teniški center Šiška. Skupna površina objektov, s katerimi upravlja zavod, je 5.540 m2. Ocenjena vrednost objektov je en (1) milijon evrov. Vsako leto jih obišče 105.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Upravljavec: Športni center Triglav d.o.o. Ljubljana. Naslov: Vodovodna cesta 25, 1000 Ljubljana. Telefon: +386 1 56 61 241. Telefaks: +386 1 56 61 240. E-mail: aleš.remih@siol.net. Spletna stran: www.sctriglav.si. Direktor je Aleš Remih. Upravljavec upravlja in vzdržuje infrastrukturo za šport in prosti čas, izvaja letni program športa v občini, organizira športno vzgojo, interesne dejavnosti, športno vadbo, rekreativni šport, gostinsko dejavnost ter prireditve. Zavod zaposluje 15 delavcev (redno, pogodbeno in honorarno). Pri organizaciji velikih prireditev sodeluje več zunanjih sodelavcev. Letni stroški programov ter upravljanja in vzdrževanja infrastrukture za šport in prosti so 300.000 evrov.

Športna dvorana Športni center Triglav je bila zgrajena leta 2000. Ima površino 2.194 m2. Na tribunah je prostor za 550 gledalcev. Igrišče je veliko 40 x 20 m. V športnem centru so poslovni prostori, gostinski lokal in spremljajoči prostori. V letu 2005 je Judo klub Bežigrad zgradil prizidek športne dvorane, s površino 846 m2. V prizidku so dvorana za judo, dve večnamenski dvorani, fitnes in sauna. V glavni dvorani so programi šolske športne vzgoje, interesne dejavnosti šol in klubov, rekreacija, športna vadba in tekmovanja v malem nogometu, prireditve Športne zveze Ljubljana, glasbeni koncerti, seminarji, predavanja, družabna srečanja in banketi. V ostalih dvoranah je športna vadba in tekmovanja v judu, plesu, drugih borilnih športih ter aerobika. V centru je prodajalna športne opreme in oblačil ter stavnica športne loterije. Letno športni center uporablja 90.000 uporabnikov.

Teniški center Šiška obsega štiri teniška igrišča in objekt z gostinskim lokalom, garderobami in sanitarijami. Teniški center meri 2.500 m2. Športni objekt je namenjen športni vadbi in tekmovanjem v tenisu ter rekreativnemu športu. Letno ga obišče 15.000 uporabnikov.

 

missing image file missing image file

missing image file missing image file

Photo 2: Turnir v judu. Photo 3: Nogometna tekma. Photo 4: Učilnica. Photo 5: Gostinski lokal.