missing image file

Photo 1: Stadion Domžale.

 

ŠPORTNI OBJEKTI DOMŽALE

Športna infrastruktura: • Športna dvorana Hala komunalnega centra Domžale. • Stadion Domžale. • Letno kopališče Domžale. • Športni park Vir. • Zunanja športna igrišča. • Teniški center Domžale. • Nogometna igrišča z umetno travo. • Špotni park Dob. Skupna površina objektov, s katerimi upravlja zavod, je 80.000 m2. Ocenjena vrednost teh objektov je 5 milijonov evrov. Vsako leto jih obišče 250.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Upravljavec: Zavod za šport in rekreacijo Domžale. Naslov: Kopališka cesta 4, 1230 Domžale. Telefon: +386 1 72 16 862. Telefaks: +386 1 72 48 106. E-mail: janez.zupancic.zavod-sport@siol.net. Spletna stran: www.zavod-sport-domzale.si. Direktor je Janez Zupančič. Zavod zaposluje 4 delavce in 45 zunanjih sodelavcev. Pri organizaciji velikih prireditev sodeluje več zunanjih sodelavcev. Upravljavec upravlja in vzdržuje infrastrukturo za šport in prosti čas, izvaja letni program športa v občini, organizira športno vzgojo, interesne dejavnosti, športno vadbo, rekreativni šport ter prireditve. Zavod za programe ter upravljanje in vzdrževanje infrastrukture za šport in prosti čas nameni več kot 1 milijon evrov letno.

Športna dvorana Hala komunalnega centra Domžale ima glavno dvorano s tribunami za 2.500 sedežev, fitnes centrom in spremljajočimi prostori. Namenjena je šolski športni vzgoji, športni vadbi in tekmovanjam v košarki, rokometu, odbojki in nogometu, športni rekreaciji, kulturnim in zabavnim prireditvam. Vsako leto jo obišče 25.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Stadion Domžale obsega nogometno igrišče, atletski stadion in tribune s spremljajočimi prostori. Nogometno igrišče ima dimenzije 106 x 68 m. Atletski stadion ima osem tekaških stez ter skakališča z napravami za skok v daljavo, troskok, skok v višino in za skok ob palici. Atletsko metališče omogoča vadbo meta krogle, kopja, diska in kladiva. Stadion ima pokrite tribune za 3.100 gledalcev. Stadion je namenjen športni vadbi in tekmovanjam v nogometu in atletiki.

Letno kopališče Domžale ima veliki plavalni bazen (50 x 18 m), otroški bazen, dve igrišči za odbojko na mivki in večnamensko športno igrišče. Centralno igrišče za odbojko se lahko preuredi v tri igrišča. Kopališče je namenjeno rekreativnemu plavanju, odbojki, košarki, rokometu in športni vadbi ter tekmovanjem v plavanju. Centralno odbojkarsko igrišče omogoča organizacijo turnirjev najvišjega ranga.

Športni park Vir obsega športni dom, nogometno igrišče, večnamensko športno igrišče in otroško igrišče. V športnem domu so poslovni prostori, gostinski lokal ter športne garderobe s tuši in sanitarijami. Objekt je namenjen delovanju upravljavca in športnih klubov. Večnamensko športno igrišče omogoča rekreacijo in športno vadbo košarke, rokometa in malega nogometa. Otroško igrišče je opremljeno z raznovrstnimi športnimi igrali.

Zunanja športna igrišča v Športnem parku Domžale, vključujejo dve košarkarski igrišči in novo večnamensko športno igrišče, ki se v zimskem času preuredi v zunanje drsališče z dimenzijami 40 x 20 m. Ta igrišča so namenjena rekreativnemu kotalkanju, in-line hokeju, košarki in malemu nogometu.

Teniški center Domžale obsega teniško dvorano, zunanja teniška igrišča, objekt z gostinskim lokalom, pisarnami, sauno in garderobami, brunarico in skladišča. Teniška dvorana ima tri teniška igrišča. Poleg dvorane je šest zunanjih teniških igrišč z razsvetljavo.

Nogometni igrišči z umetno travo. Veliko nogometno igrišče ima dimenzije 106 x 68 m. Malo nogometno igrišče z dimenzijami 40 x 20 m je opremljeno z razsvetljavo. Igrišči sta zelo priljubljeni med rekreativnimi nogometaši, namenjeni pa sta tudi športni vadbi in tekmovanjem v nogometu.

Športni park Dob vključuje malo nogometno igrišče z dimenzijami 40 x 20 m, pokrito balinišče in otroško igrišče z umetno travo z dimenzijami 40 x 20 m. Nogometno igrišče je opremljeno z razsvetljavo in omogoča nočno uporabo igrišča. Športni park je v mešani lasti občine in Športnega društva Dob.

 

missing image file missing image file
missing image file missing image file

Photo 2: Stadion Domžale. Photo 3: Športna dvorana Hala komunalnega centra Domžale. Photo 4: Zunanje drsališče. Photo 5: Letno kopališče Domžale.