missing image file

Photo 1: Euro liga v košarki v Hali Tivoli. Euro league in basketball in Sport hall Tivoli.

 

ŠRC TIVOLI LJUBLJANA

Športna infrastruktura: Športno rekreacijski center Tivoli je s 1. januarjem 2008 prevzel v upravljanje športne objekte v Športnem rekreacijskem centru Tivoli, Športnem parku Kodeljevo, športne objekte Bežigrad in Krim, športne objekte, ki jih je upravljalo Železničarsko športno društvo Ljubljana in druge športne objekte v ljubljanskih občinah. Športni objekti, ki jih je zavod upravljal do 1.1.2008: • Športna dvorana Tivoli. • Pokriti bazen Tivoli. • Teniška igrišča Tivoli. • Zunanja športna igrišča Tivoli. • Pokrito drsališče Zalog. Zavod upravlja tudi z gostinskimi lokali, otroškim igriščem in parkom. Površina športnih objektov v Tivoliju in Zalogu je 30.381 m2. Ocenjena vrednost teh objektov je 3,65 milijona evrov. Vsako leto jih obišče 760.500 uporabnikov in obiskovalcev. Skupna površina vseh objektov, s katerimi upravlja zavod, je okoli 350.000 m2. Ocenjena vrednost teh objektov je 33,84 milijonov evrov. Vsako leto jih obišče 2.400.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Upravljavec: Športno rekreacijski center Tivoli. Naslov: Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana. Telefon: +386 1 43 06 660, +386 1 43 06 750. Telefaks: +386 1 23 17 784. E-mail: info@zavod-tivoli.si. Spletna stran: www.zavod-tivoli.si. Direktor je Roman Jakič. Zavod Tivoli zaposluje 95 delavcev in več kot 150 zunanjih sodelavcev. Upravljavec upravlja in vzdržuje infrastrukturo za šport in prosti čas, izvaja letni program športa v občini, organizira športno vzgojo, interesne dejavnosti, športno vadbo, rekreativni šport, kulturno, turistično in gostinsko dejavnost ter prireditve. Zavod bo letno za programe ter upravljanje in vzdrževanje infrastrukture za šport in prosti čas v Tivoliju, zagotovil 5,1 milijonov evrov.

Hala Tivoli je osrednji športni objekt v državi. V štiridesetletni zgodovini je Hala Tivoli gostila največje mednarodne športne prireditve: svetovna in evropska prvenstva v košarki, hokeju, gimnastiki, namiznem tenisu in umetnostnem drsanju. V Tivoliju igra Košarkarski klub Olimpija tekme evro lige, ki so najbolj gledan športni dogodek na televiziji. V Tivoliju Hokejski klub Olimpija igra večni derbi z jeseniškimi Železarji. Hala Tivoli ima veliko “ledeno” dvorano, ki meri 4.500 m2 in malo dvorano, ki meri 3.000 m2. V dvorani so poslovni prostori Olimpijskega komiteja Slovenije, republiških panožnih športnih zvez in ljubljanskih športnih zvez. Dvorana je opremljena z vsemi spremljajočimi prostori za organizacijo velikih športnih prireditev: poslovni prostori, komentatorska mesta ter studiji za radijske in televizijske ekipe, VIP prostori, garderobe, skladišča in gostinska lokala. Pred Halo Tivoli je 700 parkirnih mest. Velika “ledena” dvorana ima 7.000 sedežev. Mala dvorana ima 4.500 sedežev. Obe dvorani sta opremljeni z razsvetljavo in ozvočenjem za neposredne televizijske in radijske prenose športnih prireditev. Programi v Hali Tivoli vključujejo šolsko športno vzgojo, športno vadbo in tekmovanja v košarki, hokeju, odbojki, rokometu, umetnostnem drsanju in drugi športih, koncerte in družabne prireditve. V hali je tudi rekreacija in športne šole. Veliko “ledeno” dvorano vsako leto obišče 300.000 uporabnikov in obiskovalcev. Malo dvorano obišče 200.000 uporabnikov in obiskovalcev na leto.

Pokriti bazen Tivoli meri 5.498 m2. Obsega plavalni bazen, fitnes center, spremljajoče prostore in gostinski lokal. Dimenzije plavalnega bazena so 25 x 21 m. Namanjen je športni vadbi in tekmovanjem v plavanju in vaterpolu ter rekreativnemu plavanju. V objektu organizrajo šole plavanja. Tribune imajo 450 sedežev. Športni objekt vsako leto gosti 90.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Teniška igrišča v športnem in rekreacijskem centru Tivoli obsegajo 7.554 m2. V centru je 10 peščenih teniških igrišč. Namenjena so športni vadbi in tekmovanje v tenisu in rekreaciji. Igralna sezona je od meseca aprila do meseca oktobra. Teniška igrišča vsako leto uporablja 20.000 športnikov in rekreativcev.

Zunanja športna igrišča Tivoli obsegajo dvoje kotalkališč, košarkarsko igrišče in drsališče. Kotalkališči merita 4.034 m2. Namenjeni sta športni vadbi, tekmovanjem in rekreaciji v kotalkanju. Letno ju uporablja 4.300 uporabnikov. Košarkarsko igrišče meri 672 m2. Uporabljajo ga športniki in rekreativci. Letno ga uporablja 1.200 uporabnikov. Ploščad na kateri je zunanje drsališče, meri 4.163 m2. Namenjena je šolskim športnim programom, rekreativnemu drsanju in šolam drsanja. Vsako leto jo uporablja 10.000 uporabnikov. Vsa zunanja igrišča imajo asfaltno prevleko.

Pokrito drsališče Zalog obsega 2.500 m2 površin. Tribune sprejmejo 800 gledalcev. Objekt nima vseh potrebnih spremljajočih površin. Letno drsališče obišče 15.000 uporabnikov in obiskovalcev.

missing image file missing image file

missing image file missing image file

Photo 2: Hala Tivoli. Photo 3: Velika “ledena” dvorana Tivoli. Photo 4: Pokriti bazen Tivoli. Photo 5: Teniška igrišča Tivoli.