missing image file missing image file
Photo 1: Športna dvorana Bonifika Koper. Photo 2: Atlestki stadion Bonifika Koper.
 

ŠPORTNI OBJEKTI KOPER

Športna infrastruktura: • Športni rekreacijski center Bonifika. • Športna dvorana Bonifika. • Športni park Dekani. • Športni park Ankaran. • Bazen Žusterna. Skupna površina objektov s katerimi upravlja zavod je 84.541 m2. Ocenjena vrednost teh objektov je 19,8 milijonov evrov. Vsako leto jih obišče 593.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Upravljavec: Javni zavod za šport Mestne občine Koper. Naslov: Cesta Zore Perello godina 3, 6101 Koper, Slovenija. Telefon: +386 5 61 46 012. Telefaks: +386 5 61 46 020. E-mail: brane.znl@siol.net. Direktor je Branko Florjanič. Zavod zaposluje 14 delavcev in zunanje sodelavce po programih. Zavod upravlja in vzdržuje javno infrastrukturo za šport in prosti čas v mestu, izvaja strokovne, organizacijske in tehnične storitve v okviru programa športa v občini, organizira interesne športne programe v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter programe za otroke in mladino. Zavod trži storitve v objektih. Zavod letno nameni 1,25 milijonov evrov programe ter upravljanje in vzdrževanje infrastrukture za šport in prosti čas.

Športno rekreacijski center Bonifika meri 52.411 m2. Center obsega nogometni stadion s tribunami, veliko in malo nogometno igrišče z umetno travo in razsvetljavo, pomožno peščeno nogometno igrišče, 9 peščenih teniških igrišč, 4 asfaltirana teniška igrišča, atletski stadion s 6 tartanskimi atletskimi stezami, skakališči za skok v daljino in višino, metališče za met diska in kladiva, 2 zunanji igrišči za mali nogomet, 2 zunanji igrišči za odbojko, 2 zunanji igrišči za košarko, skate park in trim stezo. Štiri peščena teniška igrišča se pozimi pokrijejo z balonom. Športni center je namenjen šolski športni vzgoji, športni vadbi domicilnih športnih klubov, občinskim športnim programom za otroke in mladino, športnim igram, državnim ligaškim tekmovanjem v nogometu in atletiki. Športni center vsako leto obišče okoli 170.000 uporabnikov in obiskovalcev prireditev.

Športna dvorana Bonifika je večnamenska dvorana, ki meri 3.330 m2. Objekt ima veliko dvorano za igre z žogo (rokomet, odbojka, košarka) s tribunami, ki imajo 3.000 sedežev ter tri manjše dvorane za borilne športe in ples. Objekt uporabljajo za šolsko športno vzgojo, športno vadbo, občinske športne programe, športne igre, državna ligaška tekmovanja v košarki in rokometu ter kulturne in zabavne prireditve. Športni objekt vsako leto obišče 287.000 uporabnikov in obiskovalcev prireditev.

Olimpijski bazen Žusterna je sodoben tekmovalni objekt povezan z letnim kopališčem. V zimskih mesecih je bazen pokrit z balonom. Program vključuje šolsko športno vzgojo, športno vadbo in tekmovanja v plavanju in vaterpolu ter rekreativno plavanje. Bazen vsako leto obišče 30.000 športnikov in kopalcev.

Športni park Dekani obsega 13.900 m2. V parku je glavno nogometno igrišče s tribuno, pomožno peščeno in manjše nogometno igrišče z umetno travo in razsvetljavo. Park vsako leto obišče 47.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Športni park Ankaran obsega 14.900 m2. V parku je glavno nogometno igrišče s tribuno, pomožno peščeno nogometno igrišče ter pet igrišč za odbojko na mivki. V športnem parku je obnovljeni mandrač Sv. Katarima s 150 komunalnimi privezi. Park vsako leto obišče 39.000 uporabnikov in obiskovalcev.

 
missing image file missing image file
Photo 3: Nogometni stadion Bonifika Koper. Photo 4: Bazen Žusterna.