missing image file

Photo 1: Rokometno igrišče v Luciji.

 

ŠPORTNI OBJEKTI PIRAN

Športna infrastruktura: • Nogometni stadion Piran. • Športna dvorana Lucija. • Zunanja športna igrišča v Piranu. • Športni park Lucija. • Jadralni klub Pirat Bernardin. • Veslaški dom Sečovlje. • Igrišča za odbojko na mivki v Portorožu. • Strelski dom Piran. Nekatere športne objekte neposredno upravljajo “trenutni upravljavci”. To so krajevne skupnosti in športna društva. Skupna površina objektov, s katerimi upravlja zavod, je 37.759 m2. Ocenjena vrednost teh objektov je 8,8 milijonov evrov. Vsako leto jih obišče 190.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Upravljavec: Javni zavod Športni in mladinski center Piran – Centro sportivo e giovanile Pirano. Naslov: Tartinijev trg 10, 6330 Piran. Telefon: +386 5 67 10 390. Telefaks: +386 5 67 34 517. E-mail: sport-piran@siol.net. Spletna stran: www.sim.center-piran.si. Direktor je Matjaž Ukmar. Zavod zaposluje 13 delavcev. Za izvedbo progarmov, upravljanja in vzdrževanja objektov angažira 47 zunanjih sodelavcev. Upravljavec upravlja in vzdržuje infrastrukturo za šport in prosti čas, izvaja letni program športa v občini, organizira športno vzgojo, interesne dejavnosti, športno vadbo, rekreativni šport, mladinsko dejavnost ter prireditve. Zavod letno nameni 1,3 milijona evrov za mladinske in športne programe ter upravljanje in vzdrževanje infrastrukture za šport in prosti čas.

Nogometni stadion Piran je največji športni kompleks v občini. Obsega zunanje površine in pokrite objekte v skupni površini 16.100 m2. Nogometno igrišče meri 10.500 m2. Objekt je opremljen in namenjen športni vadbi in tekmovanjem v nogometu ter rekreaciji. Igrišče letno uporablja 20.000 uporabnikov. Športna telovadnica na nogometnem stadionu meri 650 m2. Letno jo uporablja 10.000 športnikov in rekreativcev. Ostale zunanje športne površine na stadionu merijo 4.950 m2.

Športna dvorana Lucija je osrednji športni objekt za kulturne in športne prireditve v občini. Dvorana meri 2.000 m2. Tribune sprejmejo 1.500 obiskovalcev. Program dvorane vključuje tudi šolsko športno vzgojo, športno vadbo in tekmovanja v košarki, rokometu, odbojki, športni rekreaciji ter raznovrstne družabne, kulturne in zabavne priraditve. V dvorani potekajo športne šole in tečaji. Letno dvorano obišče 50.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Zunanja športna igrišča v Piranu merijo skupaj 1.660 m2. To so igrišča za rokomet, košarko in odbojko. Namenjena so športni vadbi in tekmovanjem ter športni rekreaciji. Letno jih uporablja 20.000 uporabnikov.

Športni park Lucija meri 6.855 m2. V športnem parku so zunanja športna igrišča za rokomet, košarko, odbojko, mali nogomet in druge športe ter 60-meterska atletska tekaška steza. Poleg igrišč je še 2.320 drugih površin v parku. Objekti so namenjeni šolski športni vzgoji, športni vadbi in tekmovanjem ter rekreaciji. Vsako leto objekte v športnem parku uporablja 15.000 uporabnikov.

Jadralni klub Pirat Bernardin je osrednji jadralni športni objekt v občini. Objekt meri 9.933 m2. Jadralni klub vključuje poslovne prostore, garderobe in sanitarje, delavnico za vzdrževanje jadrnic ter površine za rekreacijo in tekmovanja. Namenjen je športni vadbi in tekmovanjem v jadranju ter vzdrževanju jadrnic. Jadralni center vsako leto uporablja 30.000 uporabnikov.

Veslaški dom Sečovlje je najsodobnejši športni objekt, namenjen športni vadbi in tekmovanjem v veslanju ter vzdrževanju čolnov. Uporablja ga domicilno veslaško društvo, slovenske reprezentance in tuji klubi. Športni objekt meri 661 m2. Veslaški dom vključuje poslovne prostore, garderobe in sanitarje, delavnico za vzdrževanje čolnov, trim kabinet ter površine za rekreacijo in tekmovanja. Veslaški dom vsako leto uporablja 13.000 uporabnikov.

Igrišča za odbojko na mivki obsegajo 2.000 m2 površin. Namenjena so športni vadbi in tekmovanjem ter športni rekreaciji turistov v Portorožu. Vsako leto jih uporablja 10.000 športnikov in rekreativcev.

 

missing image file missing image file
missing image file missing image file

Photo 2: Nogometni stadion Piran. Photo 3: Športna dvorana Lucija. Photo 4: Veslarna Sečoveljske soline. Photo 5: Fitnes center v veslarni.