missing image file

Photo 1: Športni park Brajda.

 

ŠPORTNI OBJEKTI TOLMIN

Športna infrastruktura: • Športna dvorana Tolmin. • Športni park Brajda. • Športni park na Logu. Skupna površina objektov, s katerimi upravlja upravljavec, je 89.787 m2. Ocenjena vrednost teh objektov je preko 900.000 evrov. Letno obišče dvorano cca 50.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Upravljavec: Zavod za šport občine Tolmin. Naslov: Dijaška ulica 12/c, 5220 Tolmin. Telefon: +386 5 38 11 683. Telefaks: +386 5 38 11 684. E-mail: zavod.sport.tolmin@siol.net. Spletna stran zavoda je v pripravi. Direktor je Branko Velišček. Upravljavec upravlja in vzdržuje infrastrukturo za šport in prosti čas, izvaja letni program športa v občini, organizira interesne dejavnosti, športno vadbo, rekreativni šport ter prireditve. Zavod ima zaposlene 4 delavce, pri organizaciji programov in prireditev pa sodeluje več zunanjih sodelavcev. Upravljanje in vzdrževanje vseh objektov letno stane preko 49.000 evrov.

Športni dvorana Tolmin je večnamenski športni objekt, ki omogoča raznovrstne športne in rekreativne programe. Površina objekta je 2.500 m2. Športni objekt obsega glavno in malo dvorano, fitnes center in spremljajoče prostore. Glavna dvorana se s pregradnimi stenami predeli v tri manjše telovadnice. Tribune sprejmejo 700 gledalcev. Manjša dvorana je namenjena borilnim športom in športnemu plesu ter splošni vadbi najmlajših in starejših. Fitnes center je opremljen s sodobnimi napravami za vadbo. Športna dvorana je prireditveni center občine. Namenjena je tudi šolski športni vzgoji, športni rekreaciji v dvoranskih športih, športni vadbi in tekmovanjem v košarki, rokometu, odbojki in malem nogometu - futsalu. V objektu organizirajo programe za oblikovanje telesa, za starejše občane in ženske. Vsako leto ga obišče 21.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Športni park Brajda meri 38.787 m2. Park obsega atletski in nogometni stadion, zunanja športna igrišča, teniški igrišči in spremljajoče objekte. Atletski stadion ima šest 400-meterskih tekaških stez ter skakališča z napravami za skok v daljavo, troskok, in skok v višino. Atletsko metališče omogoča vadbo meta krogle, kopja, diska in kladiva. Nogometni stadion ima glavno (108 m x 68 m) in pomožno nogometno igrišče. Tribuna ima 250 sedežev. V športnem parku je večnamensko športno igrišče z asfaltno prevleko, dodatno igrišče za košarko, prekrito s športnim tlakom - polytan in igrišče za odbojko na mivki. Športni park ima dve teniški igrišči. Športni kompleks je namenjen šolski športni vzgoji, športni vadbi in tekmovanjem v atletiki, nogometu, malem nogometu, košarki, rokometu, tenisu in odbojki na mivki ter športni rekreaciji. Vsako leto športni park obišče 21.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Športni park na Logu meri 48.500 m2. Park obsega nogometno igrišče, malo igrišče za nogomet z umetno travo, balinišče, mini avtodrom s tribuno, informacijski center za jadralne padalve in spremljajoče objekte. Nogometno igrišče meri 105 m x 66 m. Športni kompleks je namenjen športni vadbi in tekmovanjem v nogometu, balinanju ter športni rekreaciji. Mini avtodrom je namenjen vadbi in tekmovanjem daljinsko vodenih avtomobilskih modelov. Vsako leto športni park obišče 8.000 uporabnikov in obiskovalcev.

 

missing image file missing image file

Photo 2: Športni park »na Logu«, mini avtodrom. Photo 3: Športna dvorana Tolmin.